Kohomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kohomäki

Kohomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kohomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kohomäki on noin sijalla 16 000.

Kohomäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kohomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kohomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975

Sana Kohomäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kohomäki

Kohomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kohomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kohomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kohomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kohomäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kohomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кохомяки ("Kohomjaki") tarkoittaa nimeä Kohomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cohomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kohomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kohomaki tai Kohomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kohomäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kohomäki i Finland. Surname Kohomäki in Finland.

©Tuomas Salste