Kohtala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kohtala

Kohtala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kohtala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 394 max

v. 2014 464

v. 2015 460

v. 2016 461

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kohtala on noin sijalla 1 900.

Kohtala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kohtala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kohtala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kohtala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kohtala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kohtala-nimisiä on 461.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Kohtala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Kohtalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kohtala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (5 vainajaa), Kauhajoki (4) sekä Teuva (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kohtala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Kohtala, Kohtalan tai Kohtalat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kohtala

Kohtala (paikannimi)Katuosoitteissa

Kohtala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kohtala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kohtala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kohtalankuja, Kohtalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kohtala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kohtalat ulkomailla

Ruotsissa Kohtala oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kohtala oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кохтала tarkoittaa nimeä Kohtala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cochtala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kohtala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kohtala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kohtala.com, kohtala.fi, kohtala.net, kohtala.eu, kohtala.info, kohtala.name, kohtala.org, kohtalat.com, kohtalat.eu, kohtalat.fi, kohtalat.info, kohtalat.name, kohtalat.net, kohtalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kohtala i Finland. Surname Kohtala in Finland.

©Tuomas Salste