Koivisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivisto

Koivisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 600:s suomalainen on Koivisto.

Koivistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 8723 max

v. 1985 8533

v. 1998 9015

v. 2014 9597

v. 2015 9576

v. 2016 9562

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Koivisto on 43:nneksi yleisin sukunimi Suomen kansalaisilla.

Koivisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivisto on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Koivisto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivisto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 3 764 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivistoja on 9 562.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Koivistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 522 Koiviston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (43 vainajaa), Tampere (38) sekä Ikaalisten maalaiskunta (21). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 394.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Koivisto, Koiviston tai Koivistot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivisto

Koivisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 851 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jalmari Koiviston tie, Koivisto, Koiviston Anttila, Koivistonkatu, Koivistonkuja, Koivistonkulma, Koivistonpolku, Koivistonpuistikko, Koivistonpää, Koivistonraitti, Koivistonrinne, Koivistontie, Koivistovägen, Mauno Koiviston aukio, Mauno Koivistos plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivistot ulkomailla

Ruotsissa Koivisto oli 429 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Koivisto oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Koivisto on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

95624291415
Koivistot Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 20 henkeä, joiden sukunimi oli KOIVISTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 481 henkeä, joiden sukunimi oli KOIVISTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli KOIVISTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвисто tarkoittaa nimeä Koivisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwistå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivisto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivisto.eu, koivisto.fi, koivisto.info, koivisto.net, koivisto.org, koivistot.fi, koivisto.com, koivisto.name, koivistot.com, koivistot.eu, koivistot.info, koivistot.name, koivistot.net, koivistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivisto i Finland. Surname Koivisto in Finland.

©Tuomas Salste