Koivu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivu

Koivu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 400:s suomalainen on Koivu.

Koivujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1467 max

v. 1985 1463

v. 2014 1629

v. 2015 1617

v. 2016 1616

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivu on noin sijalla 500.

Koivu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Koivuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 151 Koivun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa), Vehkalahti (7) sekä Turku (6). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 110.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2008

Sana Koivu tai Koivun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivu

Koivu (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivu, Koivuharju, Koivukaari, Koivukaarre, Koivukatu, Koivukuja, Koivumaantie, Koivumutka, Koivunkulma, Koivuntie, Koivuperä, Koivupiha, Koivupolku, Koivuraitti, Koivurinne, Koivutaival, Koivutanhua, Koivutie, Myyraksen Koivutie, Ratulan Koivukuja, Rudolf Koivun tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivut ulkomailla

Ruotsissa Koivu oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Koivu oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

16163911
Koivut Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 157 henkeä, joiden sukunimi oli KOIVU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койву tarkoittaa nimeä Koivu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivu.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivu.com, koivu.eu, koivu.fi, koivu.net, koivu.org, koivu.info, koivu.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivu i Finland. Surname Koivu in Finland.

©Tuomas Salste