Koivumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivumäki

Koivumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 400:s suomalainen on Koivumäki.

Koivumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1441 max

v. 2014 1605

v. 2015 1599

v. 2016 1603

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivumäki on noin sijalla 500.

Koivumäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivumäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivumäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Koivumäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivumäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 60 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivumäkiä on 1 603.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Koivumäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 137 Koivumäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivumäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Kauhajoki (8) sekä Siikainen (6). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivumäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 91.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Koivumäki tai Koivumäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivumäki

Koivumäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivumäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 900 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivumäenkatu, Koivumäenkuja, Koivumäenpolku, Koivumäenpuisto, Koivumäenrinne, Koivumäentie, Koivumäki, Koivumäkigränden, Koivumäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivumäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivumäet ulkomailla

Ruotsissa Koivumäki oli 66 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Koivumæki oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвумяки ("Koivumjaki") tarkoittaa nimeä Koivumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koivumaki tai Koivumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivumäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivumaki.com, koivumaki.fi, koivumaki.org, koivumaet.com, koivumaet.eu, koivumaet.fi, koivumaet.info, koivumaet.name, koivumaet.net, koivumaet.org, koivumaki.eu, koivumaki.info, koivumaki.name, koivumaki.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivumäki i Finland. Surname Koivumäki in Finland.

©Tuomas Salste