Koivunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivunen

Koivunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 400:s suomalainen on Koivunen.

Koivusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4094 max

v. 1985 3871

v. 2014 3879

v. 2015 3872

v. 2016 3870

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivunen on noin sijalla 200.

Koivunen on 1970-luvun alussa katsottu "epäsavolaiseksi" -nen-päätteiseksi sukunimeksi. Tuon ajan puhelinluetteloista päätellen se oli selvästi yleisempi Länsi-Suomessa kuin Savossa.

Koivunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivunen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Koivunen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivunen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 133 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivusia on 3 870.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Koivusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 336 Koivusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (30 vainajaa), Helsinki (22) sekä Juva (14).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 223.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Koivunen, Koivusen tai Koivuset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivunen

Koivunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivunen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivusenkatu, Koivusentie, Koivustentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivunen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivuset ulkomailla

Ruotsissa Koivunen oli 135 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Koivunen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

38701358
Koivuset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli KOIVUNEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвунен tarkoittaa nimeä Koivunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivunen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivunen.com, koivunen.eu, koivunen.fi, koivunen.net, koivunen.org, koivuset.com, koivuset.net, koivunen.info, koivunen.name, koivuset.eu, koivuset.fi, koivuset.info, koivuset.name, koivuset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivunen i Finland. Surname Koivunen in Finland.

©Tuomas Salste