Koivuniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivuniemi

Koivuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 700:s suomalainen on Koivuniemi.

Koivuniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1743 max

v. 1985 1777

v. 1998 1832

v. 2014 2007

v. 2015 2021

v. 2016 2023

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuniemi on noin sijalla 400.

Koivuniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivuniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivuniemi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Koivuniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivuniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 238 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivuniemiä on 2 023.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Koivuniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 175 Koivuniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivuniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (8 vainajaa), Kauhajoki (7), Kuortane (7) sekä Kankaanpää (7). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivuniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 112.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1997

Sana Koivuniemi tai Koivuniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivuniemi

Koivuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivuniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 616 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuniemenkatu, Koivuniemenkuja, Koivuniemenpolku, Koivuniemenraitti, Koivuniementie, Koivuniemi, Koivuniemivägen, Vanha Koivuniemenkuja, Vanha Koivuniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivuniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivuniemet ulkomailla

Ruotsissa Koivuniemi oli 78 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуниеми ("Koivunijemi") tarkoittaa nimeä Koivuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivuniemi.com, koivuniemi.eu, koivuniemi.fi, koivuniemi.info, koivuniemi.net, koivuniemi.org, koivuniemet.com, koivuniemet.eu, koivuniemet.fi, koivuniemet.info, koivuniemet.name, koivuniemet.net, koivuniemet.org, koivuniemi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivuniemi i Finland. Surname Koivuniemi in Finland.

©Tuomas Salste