Koivuranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivuranta

Koivuranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Koivuranta.

Koivurantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 580 max

v. 2014 747

v. 2015 750

v. 2016 757

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuranta on noin sijalla 1 200.

Koivuranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivuranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivuranta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koivuranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivuranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 213 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivurantoja on 757.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1933

Koivurantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 53 Koivurannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivurantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (13 vainajaa), Rovaniemi (7) sekä Ylitornio (6). Valtaosa asui Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivuranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1938–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Koivuranta, Koivurannan tai Koivurannat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivuranta

Koivuranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivuranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 421 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivuranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivuranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivurannankatu, Koivurannankuja, Koivurannanmutka, Koivurannansuora, Koivurannantie, Koivuranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivuranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivurannat ulkomailla

Ruotsissa Koivuranta oli 72 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуранта tarkoittaa nimeä Koivuranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivuranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivuranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivuranta.com, koivuranta.eu, koivuranta.fi, koivuranta.net, koivurannat.com, koivurannat.eu, koivurannat.fi, koivurannat.info, koivurannat.name, koivurannat.net, koivurannat.org, koivuranta.info, koivuranta.name, koivuranta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivuranta i Finland. Surname Koivuranta in Finland.

©Tuomas Salste