Koivusaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivusaari

Koivusaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Koivusaarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 447 max

v. 2014 470

v. 2015 470

v. 2016 472

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivusaari on noin sijalla 1 800.

Koivusaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivusaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Koivusaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Koivusaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koivusaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uskela (4 vainajaa), Elimäki (3) sekä Turku (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koivusaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1919
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1999

Sana Koivusaari tai Koivusaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivusaari

Koivusaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivusaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 444 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivusaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivusaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hevonlahden Koivusaari, Iso Koivusaari, Keskinen Koivusaari, Koivusaarenkatu, Koivusaarenkuja, Koivusaarenpolku, Koivusaarentie, Koivusaari, Koivusaari etelä, Pieni Koivusaari, Pisamaniemen Koivusaari, Suovun Koivusaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivusaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koivusaaret ulkomailla

Ruotsissa Koivusaari oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвусаари tarkoittaa nimeä Koivusaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwusarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivusaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivusaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivusaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koivusaari.com, koivusaari.fi, koivusaari.net, koivusaari.org, koivusaaret.com, koivusaaret.eu, koivusaaret.fi, koivusaaret.info, koivusaaret.name, koivusaaret.net, koivusaaret.org, koivusaari.eu, koivusaari.info, koivusaari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivusaari i Finland. Surname Koivusaari in Finland.

©Tuomas Salste