Koivuviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivuviita

Koivuviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koivuviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuviita on noin sijalla 9 100.

Koivuviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koivuviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koivuviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koivuviita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koivuviita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koivuviita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koivuviitoja on 67.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Koivuviita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koivuviita

Koivuviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Koivuviita on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koivuviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koivuviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuviidankuja, Koivuviidantie, Koivuviita. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koivuviita-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвувийта ("Koivuvijta") tarkoittaa nimeä Koivuviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwufwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivuviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivuviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuviita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koivuviita i Finland. Surname Koivuviita in Finland.

©Tuomas Salste