Kokkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kokkinen

Kokkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kokkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 495 max

v. 2014 481

v. 2015 473

v. 2016 473

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kokkinen on noin sijalla 1 800.

Kokkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kokkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kokkinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kokkinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kokkinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kokkisia on 473.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kokkisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Kokkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kokkisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kannonkoski (8 vainajaa), Renko (5), Rautalampi (3) sekä Viitasaari (3). Valtaosa asui Savossa ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kokkinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1913–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2004

Sana Kokkinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kokkinen

Kokkinen (paikannimi)

Kokkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kokkinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kokkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kokkiset ulkomailla

Ruotsissa Kokkinen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коккинен tarkoittaa nimeä Kokkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cockin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kokkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kokkinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kokkinen.com, kokkinen.eu, kokkinen.fi, kokkinen.info, kokkinen.name, kokkinen.net, kokkinen.org, kokkiset.com, kokkiset.eu, kokkiset.fi, kokkiset.info, kokkiset.name, kokkiset.net, kokkiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kokkinen i Finland. Surname Kokkinen in Finland.

©Tuomas Salste