Kolu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kolu

Kolu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Kolu.

Kolu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 670 max

v. 1985 633

v. 2014 663

v. 2015 661

v. 2016 661

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kolu on noin sijalla 1 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Kolu on lyhyt nimi.

Sanan kolu merkitys on 'kivikko, louhikko'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kolu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kolu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Kolu-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 52 Kolu-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kolu-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jyväskylän maalaiskunta (9 vainajaa), Sysmä (3), Lammi (3), Tottijärvi (3) sekä Lahti (3). Valtaosa asui Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kolu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2004

Sana Kolu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kolu

Kolu (paikannimi)Katuosoitteissa

Kolu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 54 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, painanne, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kolu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kolu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kolu, Kolukuja, Kolupolku, Kolurinne. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kolu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kolu-suku ulkomailla

Ruotsissa Kolu oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Колу tarkoittaa nimeä Kolu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kolu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kolu.com, kolu.fi, kolu.info, kolu.net, kolu.eu, kolu.name, kolu.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kolu i Finland. Surname Kolu in Finland.

©Tuomas Salste