Kontolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kontolampi

Kontolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kontolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontolampi on noin sijalla 18 000.

Kontolampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kontolampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kontolampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kontolampi

Kontolampi (paikannimi)

Kontolampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kontolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kontolampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контолампи tarkoittaa nimeä Kontolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Condolambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kontolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontolampi tai Konstantia Kontolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontolampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kontolampi i Finland. Surname Kontolampi in Finland.

©Tuomas Salste