Kontunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kontunen

Kontunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kontusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 295 max

v. 2014 280

v. 2015 280

v. 2016 279

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kontunen on noin sijalla 2 800.

Kontunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kontunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kontunen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kontunen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kontunen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kontusia on 279.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kontusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Kontusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kontusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Savitaipale (13 vainajaa), Suomenniemi (3) sekä Taipalsaari (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kontunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1906
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1998

Sana Kontunen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kontunen

Kontunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kontunen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kontunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kontunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ihalan Kontusentie, Kontunen, Kontusen rantatie, Kontusentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kontunen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Контунен tarkoittaa nimeä Kontunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Conduin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kontunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Konrad Kontunen tai Konstantia Kontunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kontunen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kontunen.com, kontunen.eu, kontunen.fi, kontunen.info, kontunen.name, kontunen.net, kontunen.org, kontuset.com, kontuset.eu, kontuset.fi, kontuset.info, kontuset.name, kontuset.net, kontuset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kontunen i Finland. Surname Kontunen in Finland.

©Tuomas Salste