Korkea-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkea-aho

Korkea-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Korkea-aho-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 169 max

v. 2014 201

v. 2015 205

v. 2016 208

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkea-aho on noin sijalla 3 700.

Korkea-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korkea-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Korkea-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Korkea-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Korkea-aho-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alajärvi (7 vainajaa) sekä Lappajärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Korkea-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Korkea-aho

Korkea-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkea-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 86 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korkea-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkea-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkea-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korkea-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеа-ахо tarkoittaa nimeä Korkea-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgea=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkea-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkea-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: korkea-aho.fi, korkea-aho.com, korkea-aho.eu, korkea-aho.info, korkea-aho.name, korkea-aho.net, korkea-aho.org, korkea-ahot.com, korkea-ahot.eu, korkea-ahot.fi, korkea-ahot.info, korkea-ahot.name, korkea-ahot.net, korkea-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korkea-aho i Finland. Surname Korkea-aho in Finland.

©Tuomas Salste