Korkeamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkeamaa

Korkeamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Korkeamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeamaa on noin sijalla 12 000.

Korkeamaa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korkeamaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korkeamaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1997

Sana Korkeamaa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korkeamaa

Korkeamaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkeamaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korkeamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkeamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeamaanrinne. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korkeamaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Korkeamaat ulkomailla

Ruotsissa Korkeamaa oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеамаа tarkoittaa nimeä Korkeamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeama on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkeamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeamaa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korkeamaa i Finland. Surname Korkeamaa in Finland.

©Tuomas Salste