Korkeamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkeamäki

Korkeamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Korkeamäki.

Korkeamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 815 max

v. 2014 773

v. 2015 766

v. 2016 765

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkeamäki on noin sijalla 1 100.

Korkeamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korkeamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Korkeamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 75 Korkeamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Korkeamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (6 vainajaa), Töysä (5) sekä Pori (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Korkeamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 58.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1939–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2000

Sana Korkeamäki tai Korkeamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Korkeamäki

Korkeamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkeamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 162 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korkeamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkeamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkeamäenpolku, Korkeamäentie, Korkeamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korkeamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Korkeamäet ulkomailla

Ruotsissa Korkeamäki oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркеамяки ("Korkeamjaki") tarkoittaa nimeä Korkeamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgeamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkeamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Korkeamaki tai Korkeamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkeamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: korkeamaki.com, korkeamaki.fi, korkeamaki.net, korkeamaet.com, korkeamaet.eu, korkeamaet.fi, korkeamaet.info, korkeamaet.name, korkeamaet.net, korkeamaet.org, korkeamaki.eu, korkeamaki.info, korkeamaki.name, korkeamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korkeamäki i Finland. Surname Korkeamäki in Finland.

©Tuomas Salste