Korkiavuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkiavuori

Korkiavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Korkiavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkiavuori on noin sijalla 12 000.

Korkiavuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Korkiavuori on melko pitkä nimi.

Korkiavuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korkiavuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Korkiavuori

Korkiavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Korkiavuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korkiavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korkiavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkiavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korkiavuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркиавуори tarkoittaa nimeä Korkiavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corgiafwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkiavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkiavuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korkiavuori i Finland. Surname Korkiavuori in Finland.

©Tuomas Salste