Korkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korkka

Korkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Korkkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 230 max

v. 2014 250

v. 2015 251

v. 2016 254

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korkka on noin sijalla 3 100.

Korkka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korkka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Korkkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Korkan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1959–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Korkka tai Korkat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Korkka osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Korkka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korkantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Korkat ulkomailla

Ruotsissa Korkka oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коркка tarkoittaa nimeä Korkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korkka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: korkat.com, korkka.com, korkka.fi, korkat.eu, korkat.fi, korkat.info, korkat.name, korkat.net, korkat.org, korkka.eu, korkka.info, korkka.name, korkka.net, korkka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korkka i Finland. Surname Korkka in Finland.

©Tuomas Salste