Körkkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Körkkö

Körkkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Körkköjen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 386 max

v. 2014 508

v. 2015 511

v. 2016 514

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Körkkö on noin sijalla 1 700.

Körkkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Körkkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Körkkö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Körkkö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Körkkö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Körkköjä on 514.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Körkköjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Körkön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Körkköjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (17 vainajaa), Pudasjärvi (4) sekä Kittilä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Körkkö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935
Lakanneet yritykset
perust. 1964–1996

Sana Körkkö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Körkkö

Körkkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Körkkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Körkkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Körkkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Körköntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Körkkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Körköt ulkomailla

Ruotsissa Körkkö oli 87 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кёрккё ("Kjorkkjo") tarkoittaa nimeä Körkkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Korkko tai Koerkkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Körkkö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: korkko.com, korkko.eu, korkot.com, korkko.fi, korkko.info, korkko.name, korkko.net, korkko.org, korkot.eu, korkot.fi, korkot.info, korkot.name, korkot.net, korkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Körkkö i Finland. Surname Körkkö in Finland.

©Tuomas Salste