Koro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koro

Koro on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Korojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 187 max

v. 2014 185

v. 2015 185

v. 2016 184

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koro on noin sijalla 4 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Koro on lyhyt nimi.

Sanan koro merkitys on 'vedenalainen matalikko; rako, halkeama'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Koro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Koroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Koron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Korojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (6 vainajaa) sekä Mouhijärvi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koro, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1994

Sana Koro, Koron tai Korot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koro

Koro (paikannimi)Katuosoitteissa

Koro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, painanne sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korokuja, Korontie, Korotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Korot ulkomailla

Ruotsissa Koro oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Koro oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

184379
Korot Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 35 henkeä, joiden sukunimi oli KORO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коро tarkoittaa nimeä Koro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Koro

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koro.com, koro.eu, koro.fi, koro.info, koro.org, koro.name, koro.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koro i Finland. Surname Koro in Finland.

©Tuomas Salste