Korp: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korp

Korp on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Korpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 51

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korp on noin sijalla 11 000.

Korp-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korp on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Korpit olisivat väistämättä romaneja.

Verrattuna muihin sukunimiin Korp on lyhyt nimi. Korp päättyy p-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista.

Korp on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korp ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1983–2003

Sana Korp esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Korp

Korp (paikannimi)Katuosoitteissa

Korp on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korp jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korp esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anders Korps väg, Antti Korpin tie, Korpgatan, Korpinkatu, Korpinkuja, Korpinmaantie, Korpinpolku, Korpinraitti, Korpintaival, Korpintie, Korpstigen, Korpvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korp-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Korpit ulkomailla

Ruotsissa Korp oli 76 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tšekissä Korp oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 267 henkeä, joiden sukunimi oli KORP.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli KORP.

Samankaltaisia nimiä kuin Korp

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korp i Finland. Surname Korp in Finland.

©Tuomas Salste