Korpialho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Korpialho

Korpialho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Korpialhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Korpialho on noin sijalla 16 000.

Korpialho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Korpialho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Korpialho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Korpialho

Korpialho (paikannimi)Katuosoitteissa

Korpialho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Korpialho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Korpialho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Korpialhonpolku, Korpialhontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Korpialho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Корпиалхо tarkoittaa nimeä Korpialho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Corpialhå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Korpialho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Korpialho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Korpialho i Finland. Surname Korpialho in Finland.

©Tuomas Salste