Kortesmaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kortesmaa

Kortesmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kortesmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 189 max

v. 2014 235

v. 2015 236

v. 2016 233

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortesmaa on noin sijalla 3 300.

Kortesmaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kortesmaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kortesmaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Kortesmaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–1983

Sana Kortesmaa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kortesmaa

Kortesmaa (paikannimi)

Kortesmaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kortesmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kortesmaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kortesmaat ulkomailla

Ruotsissa Kortesmaa oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортесмаа tarkoittaa nimeä Kortesmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortesma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kortesmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortesmaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kortesmaa.com, kortesmaa.eu, kortesmaa.fi, kortesmaa.info, kortesmaa.name, kortesmaa.net, kortesmaa.org, kortesmaat.com, kortesmaat.eu, kortesmaat.fi, kortesmaat.info, kortesmaat.name, kortesmaat.net, kortesmaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kortesmaa i Finland. Surname Kortesmaa in Finland.

©Tuomas Salste