Kortesuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kortesuo

Kortesuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kortesoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 83

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kortesuo on noin sijalla 7 700.

Kortesuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kortesuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kortesuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kortesuo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kortesuo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kortesuo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kortesoita on 83.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kortesoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kortesuon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1991
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kortesuo tai Kortesuon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kortesuo

Kortesuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kortesuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 260 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kortesuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kortesuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kortesuonkatu, Kortesuonkuja, Kortesuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kortesuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кортесуо tarkoittaa nimeä Kortesuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cortesoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kortesuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kortesuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kortesuo i Finland. Surname Kortesuo in Finland.

©Tuomas Salste