Kosamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kosamo

Kosamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kosamo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 176 max

v. 2014 229

v. 2015 228

v. 2016 232

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kosamo on noin sijalla 3 400.

Kosamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kosamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kosamo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kosamo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kosamo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 83 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kosamo-nimisiä on 232.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–2002

Sana Kosamo tai Kosamon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kosamo

Kosamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kosamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kosamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kosamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kosamontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kosamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kosamot ulkomailla

Ruotsissa Kosamo oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Косамо tarkoittaa nimeä Kosamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cosamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kosamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Kosamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kosamo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kosamo.com, kosamo.eu, kosamo.fi, kosamo.info, kosamo.name, kosamo.net, kosamo.org, kosamot.com, kosamot.eu, kosamot.fi, kosamot.info, kosamot.name, kosamot.net, kosamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kosamo i Finland. Surname Kosamo in Finland.

©Tuomas Salste