Koskenranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskenranta

Koskenranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Koskenrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 298 max

v. 2014 307

v. 2015 310

v. 2016 310

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskenranta on noin sijalla 2 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskenranta on melko pitkä nimi.

Koskenranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koskenranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Koskenrantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Koskenrannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Koskenrantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa) sekä Alatornio (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Koskenranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1992

Sana Koskenranta tai Koskenrannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Koskenranta

Koskenranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskenranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 70 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koskenranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskenranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskenrannankatu, Koskenrannankuja, Koskenrannantie, Koskenranta, Koskenrantatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koskenranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Koskenrannat ulkomailla

Ruotsissa Koskenranta oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенранта tarkoittaa nimeä Koskenranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskenranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskenranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koskenranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskenranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: koskenranta.com, koskenranta.fi, koskenranta.net, koskenrannat.com, koskenrannat.eu, koskenrannat.fi, koskenrannat.info, koskenrannat.name, koskenrannat.net, koskenrannat.org, koskenranta.eu, koskenranta.info, koskenranta.name, koskenranta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koskenranta i Finland. Surname Koskenranta in Finland.

©Tuomas Salste