Koskenvuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskenvuori

Koskenvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Koskenvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskenvuori on noin sijalla 18 000.

Koskenvuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koskenvuori on melko pitkä nimi.

Koskenvuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koskenvuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Koskenvuori

Koskenvuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskenvuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koskenvuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskenvuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskenvuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koskenvuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскенвуори tarkoittaa nimeä Koskenvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskenfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskenvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koskenvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskenvuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koskenvuori i Finland. Surname Koskenvuori in Finland.

©Tuomas Salste