Koski-Vähälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koski-Vähälä

Koski-Vähälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koski-Vähälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 89

v. 2015 89

v. 2016 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koski-Vähälä on noin sijalla 7 300.

Koski-Vähälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Koski-Vähälä on melko pitkä nimi.

Koski-Vähälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koski-Vähälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Koski-Vähälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Koski-Vähälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Koski-Vähälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Koski-Vähälä-nimisiä on 89.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коски-Вяхяля ("Koski-Vjahjalja") tarkoittaa nimeä Koski-Vähälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coski=Wähälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koski-Vähälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koski-Vahala tai Koski-Vaehaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koski-Vähälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Koski-Vähälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koski-Vähälä i Finland. Surname Koski-Vähälä in Finland.

©Tuomas Salste