Koskiaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskiaho

Koskiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Koskiahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskiaho on noin sijalla 10 000.

Koskiaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koskiaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koskiaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1935
Lakanneet yritykset
perust. 1945

Sana Koskiaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Koskiaho

Koskiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskiaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koskiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koskiaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскиахо tarkoittaa nimeä Koskiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskiahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskiaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koskiaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskiaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koskiaho i Finland. Surname Koskiaho in Finland.

©Tuomas Salste