Koskipuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskipuro

Koskipuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Koskipurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskipuro on noin sijalla 16 000.

Koskipuro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koskipuro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koskipuro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Koskipuro

Koskipuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskipuro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koskipuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskipuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskipurontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koskipuro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскипуро tarkoittaa nimeä Koskipuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coskipurå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskipuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koskipuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskipuro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koskipuro i Finland. Surname Koskipuro in Finland.

©Tuomas Salste