Koskunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koskunen

Koskunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Koskusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koskunen on noin sijalla 18 000.

Koskunen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Koskunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Koskunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Koskunen

Koskunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Koskunen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Koskunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Koskunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koskustentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Koskunen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коскунен tarkoittaa nimeä Koskunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coscuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koskunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosma Koskunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Koskunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Koskunen i Finland. Surname Koskunen in Finland.

©Tuomas Salste