Kostamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kostamo

Kostamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Kostamo.

Kostamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 755 max

v. 2014 745

v. 2015 744

v. 2016 741

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kostamo on noin sijalla 1 200.

Kostamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kostamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kostamo on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kostamo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kostamo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 126 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kostamo-nimisiä on 741.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Kostamo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 53 Kostamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kostamo-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kitee (23 vainajaa), Kemijärvi (6), Helsinki (4) sekä Jääski (4). Valtaosa asui Lapissa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kostamo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1919–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Kostamo tai Kostamon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kostamo

Kostamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kostamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kostamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kostamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kostamontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kostamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kostamot ulkomailla

Ruotsissa Kostamo oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kostamo oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

7411664
Kostamot Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Костамо tarkoittaa nimeä Kostamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Costamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kostamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kosti Kostamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kostamo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kostamo.com, kostamo.eu, kostamo.net, kostamo.fi, kostamo.info, kostamo.name, kostamo.org, kostamot.com, kostamot.eu, kostamot.fi, kostamot.info, kostamot.name, kostamot.net, kostamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kostamo i Finland. Surname Kostamo in Finland.

©Tuomas Salste