Kosti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kosti

Kosti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kostien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kosti on noin sijalla 20 000.

Kosti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kosti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kosti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Kosti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kosti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kosti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kosti Aaltosen tie, Kosti Elon katu, Kostinkatu, Kostinkuja, Kostinpolku, Kostintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Kosti

Kosti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kosti oli yhtenä etunimenä 1 561 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 800:s mies oli etunimeltään Kosti. Juuri etunimenä Kosti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kostit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KOSTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кости tarkoittaa nimeä Kosti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Costj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kosti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kostia Kosti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kosti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kosti i Finland. Surname Kosti in Finland.

©Tuomas Salste