Kotavuopio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotavuopio

Kotavuopio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kotavuopioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 86

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotavuopio on noin sijalla 7 600.

Kotavuopio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kotavuopio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kotavuopio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kotavuopio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kotavuopio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kotavuopio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 48 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kotavuopio-nimisiä on 84.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1997

Sana Kotavuopio tai Kotavuopion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kotavuopio

Kotavuopio (paikannimi)

Kotavuopio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kotavuopio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kotavuopio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kotavuopiot ulkomailla

Norjassa Kotavuopio oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котавуопио tarkoittaa nimeä Kotavuopio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotafwoopiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotavuopio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kotivalo Kotavuopio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotavuopio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kotavuopio i Finland. Surname Kotavuopio in Finland.

©Tuomas Salste