Kotilainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotilainen

Kotilainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 700:s suomalainen on Kotilainen.

Kotilaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1950 max

v. 2014 2009

v. 2015 2003

v. 2016 2004

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotilainen on noin sijalla 400.

Kotilainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kotilainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kotilainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kotilainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kotilainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 140 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kotilaisia on 2 004.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Kotilaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 137 Kotilaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kotilaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kivijärvi (19 vainajaa), Pielisjärvi (13) sekä Helsinki (10). Valtaosa asui Keski- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kotilainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 86.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Kotilainen, Kotilaisen tai Kotilaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kotilainen

Kotilainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotilainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kotilainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotilainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotilaisenkuja, Kotilaisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kotilainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kotilaiset ulkomailla

Ruotsissa Kotilainen oli 120 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котилайнен tarkoittaa nimeä Kotilainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotilain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotilainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kotivalo Kotilainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotilainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kotilainen.com, kotilainen.eu, kotilainen.net, kotilaiset.com, kotilaiset.fi, kotilainen.fi, kotilainen.info, kotilainen.name, kotilainen.org, kotilaiset.eu, kotilaiset.info, kotilaiset.name, kotilaiset.net, kotilaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kotilainen i Finland. Surname Kotilainen in Finland.

©Tuomas Salste