Kotiluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotiluoto

Kotiluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kotiluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotiluoto on noin sijalla 13 000.

Kotiluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kotiluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kotiluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kotiluoto

Kotiluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotiluoto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kotiluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotiluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotiluoto. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kotiluoto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котилуото tarkoittaa nimeä Kotiluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotilootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotiluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kotivalo Kotiluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotiluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kotiluoto i Finland. Surname Kotiluoto in Finland.

©Tuomas Salste