Kotiniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotiniitty

Kotiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kotiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotiniitty on noin sijalla 17 000.

Kotiniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kotiniitty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kotiniitty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kotiniitty

Kotiniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotiniitty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kotiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotiniitty, Kotiniitynkatu, Kotiniitynkuja, Kotiniitynrinne, Kotiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kotiniitty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котинийттю ("Kotinijttju") tarkoittaa nimeä Kotiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotinijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kotivalo Kotiniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotiniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kotiniitty i Finland. Surname Kotiniitty in Finland.

©Tuomas Salste