Kotipelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotipelto

Kotipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kotipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotipelto on noin sijalla 10 000.

Kotipelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. 1946–1998

Sana Kotipelto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kotipelto

Kotipelto (paikannimi)Kotipelto (karttanimi)

Kotipelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kotipelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kotipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kotipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotipellonkatu, Kotipellonkuja, Kotipellontie, Kotipelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kotipellot ulkomailla

Ruotsissa Kotipelto oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котипельто tarkoittaa nimeä Kotipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotipeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kotipelto, Finland.

©Tuomas Salste