Kotomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kotomäki

Kotomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kotomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 122 max

v. 2014 134

v. 2015 135

v. 2016 133

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kotomäki on noin sijalla 5 300.

Kotomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kotomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1919

Kotomäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Kotomäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kotomäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kotomäki

Kotomäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kotomäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kotomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kotomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kotomäenkuja, Kotomäentie, Kotomäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kotomäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Котомяки ("Kotomjaki") tarkoittaa nimeä Kotomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cotomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kotomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kotomaki tai Kotomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kotivalo Kotomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kotomäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kotomaki.com, kotomaki.fi, kotomaki.net, kotomaet.com, kotomaet.eu, kotomaet.fi, kotomaet.info, kotomaet.name, kotomaet.net, kotomaet.org, kotomaki.eu, kotomaki.info, kotomaki.name, kotomaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kotomäki i Finland. Surname Kotomäki in Finland.

©Tuomas Salste