Kovaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kovaniemi

Kovaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kovaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 125

v. 2015 127

v. 2016 127

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kovaniemi on noin sijalla 5 500.

Kovaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kovaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kovaniemi

Kovaniemi (paikannimi)

Kovaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kovaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kovaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kovaniemet ulkomailla

Ruotsissa Kovaniemi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кованиеми ("Kovanijemi") tarkoittaa nimeä Kovaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cofwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kovaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kovaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kovaniemi.net, kovaniemet.com, kovaniemet.eu, kovaniemet.fi, kovaniemet.info, kovaniemet.name, kovaniemet.net, kovaniemet.org, kovaniemi.com, kovaniemi.eu, kovaniemi.fi, kovaniemi.info, kovaniemi.name, kovaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kovaniemi i Finland. Surname Kovaniemi in Finland.

©Tuomas Salste