Köyhäjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Köyhäjoki

Köyhäjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Köyhäjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Köyhäjoki on noin sijalla 11 000.

Köyhäjoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Köyhäjoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Köyhäjoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1956

Sana Köyhäjoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Köyhäjoki

Köyhäjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Köyhäjoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Köyhäjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Köyhäjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Köyhäjoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Köyhäjoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кёухяйоки ("Kjouhjaioki") tarkoittaa nimeä Köyhäjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Köÿhäiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Köyhäjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koyhajoki tai Koeyhaejoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Köyhäjoki i Finland. Surname Köyhäjoki in Finland.

©Tuomas Salste