Kraatari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kraatari

Kraatari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kraatarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kraatari on noin sijalla 9 900.

Kraatari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kraatari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kraatari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1900

Sana Kraatari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kraatari

Kraatari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kraatari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kraatari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kraatari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kraatarinkatu, Kraatarinkuja, Kraatarinpiha, Kraatarinpolku, Kraatarinraitti, Kraatarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kraatari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kraatarit ulkomailla

Ruotsissa Kraatari oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Краатари tarkoittaa nimeä Kraatari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cratarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kraatari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kraatari i Finland. Surname Kraatari in Finland.

©Tuomas Salste