Kreivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kreivi

Kreivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kreivien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 191 max

v. 2014 361

v. 2015 360

v. 2016 363

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kreivi on noin sijalla 2 300.

Kreivi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kreivi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kreivi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kreivi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kreivi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 105 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kreivejä on 363.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kreivejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kreivin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kreivi tai Kreivin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kreivi

Kreivi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kreivi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kreivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kreivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kreivi Moritzin katu, Kreivi Tottin katu, Kreivinkatu, Kreivinkuja, Kreivinpolku, Kreivintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kreivi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kreivit ulkomailla

Ruotsissa Kreivi oli 112 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Крейви tarkoittaa nimeä Kreivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Creifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kreivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kreeta Kreivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kreivi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kreivi.com, kreivi.fi, kreivi.net, kreivi.eu, kreivi.info, kreivi.name, kreivi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kreivi i Finland. Surname Kreivi in Finland.

©Tuomas Salste