Kuivaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuivaniemi

Kuivaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kuivaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 180 max

v. 2014 207

v. 2015 209

v. 2016 213

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuivaniemi on noin sijalla 3 600.

Kuivaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuivaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuivaniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kuivaniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuivaniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuivaniemiä on 213.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Kuivaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Kuivaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuivaniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Viljakkala (4 vainajaa) sekä Jalasjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuivaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Kuivaniemi tai Kuivaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kuivaniemi

Kuivaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuivaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 131 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, rautatieliikennepaikka, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuivaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuivaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuivaniemen Hankosaaret, Kuivaniemen Honkasaari, Kuivaniemenkuja, Kuivaniemenpolku, Kuivaniementie, Kuivaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuivaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kuivaniemet ulkomailla

Ruotsissa Kuivaniemi oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйваниеми ("Kuivanijemi") tarkoittaa nimeä Kuivaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quifwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuivaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuivaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuivaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kuivaniemi.com, kuivaniemi.fi, kuivaniemet.com, kuivaniemet.eu, kuivaniemet.fi, kuivaniemet.info, kuivaniemet.name, kuivaniemet.net, kuivaniemet.org, kuivaniemi.eu, kuivaniemi.info, kuivaniemi.name, kuivaniemi.net, kuivaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuivaniemi i Finland. Surname Kuivaniemi in Finland.

©Tuomas Salste