Kuivasmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuivasmäki

Kuivasmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kuivasmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2015 75

v. 2016 75

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuivasmäki on noin sijalla 8 300.

Kuivasmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuivasmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kuivasmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuivasmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kuivasmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1909–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1954

Sana Kuivasmäki tai Kuivasmäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuivasmäki

Kuivasmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuivasmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kuivasmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuivasmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuivasmäentie, Kuivasmäki, Kuivasmäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kuivasmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйвасмяки ("Kuivasmjaki") tarkoittaa nimeä Kuivasmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quifwasmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuivasmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuivasmaki tai Kuivasmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuivasmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuivasmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kuivasmäki i Finland. Surname Kuivasmäki in Finland.

©Tuomas Salste