Kujanpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kujanpää

Kujanpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Kujanpää.

Kujanpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1799 max

v. 1985 1732

v. 2014 1827

v. 2015 1824

v. 2016 1819

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kujanpää on noin sijalla 450.

Kujanpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kujanpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kujanpää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kujanpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kujanpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 245 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kujanpäitä on 1 819.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Kujanpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 134 Kujanpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kujanpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tammela (11 vainajaa), Kauhajoki (10) sekä Marttila (9). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kujanpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 89.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Kujanpää tai Kujanpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kujanpää

Kujanpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Kujanpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 166 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kujanpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kujanpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kujanpää, Kujanpäänkuja, Kujanpäänpiha, Kujanpäänpolku, Kujanpääntanhua, Kujanpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kujanpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kujanpäät ulkomailla

Ruotsissa Kujanpää oli 93 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куянпяа ("Kujanpjaa") tarkoittaa nimeä Kujanpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quianpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kujanpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kujanpaa tai Kujanpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kujanpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kujanpaa.com, kujanpaa.fi, kujanpaa.net, kujanpaa.org, kujanpaa.eu, kujanpaa.info, kujanpaa.name, kujanpaat.com, kujanpaat.eu, kujanpaat.fi, kujanpaat.info, kujanpaat.name, kujanpaat.net, kujanpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kujanpää i Finland. Surname Kujanpää in Finland.

©Tuomas Salste