Kukka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kukka

Kukka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kukkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 215 max

v. 1985 203

v. 2014 239

v. 2015 244

v. 2016 243

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukka on noin sijalla 3 200.

Kukka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kukka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Kukkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Kukan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kukkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (5 vainajaa), Kuusamo (4) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kukka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2008

Sana Kukka tai Kukat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kukka osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kukka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukankaari, Kukankuja, Kukantie, Kukkakatu, Kukkakuja, Kukkapolku, Kukkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Kukka

Kukka on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kukka oli yhtenä etunimenä 690 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 900:s nainen oli etunimeltään Kukka. Juuri etunimenä Kukka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 243 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (492 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (198).

Kukat ulkomailla

Ruotsissa Kukka oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кукка tarkoittaa nimeä Kukka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qucka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kukka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukkamaaria Kukka.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kukat.fi, kukat.net, kukka.com, kukka.eu, kukka.fi, kukka.info, kukka.net, kukat.com, kukat.eu, kukat.info, kukat.name, kukat.org, kukka.name, kukka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kukka i Finland. Surname Kukka in Finland.

©Tuomas Salste