Kukkamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kukkamo

Kukkamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kukkamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkamo on noin sijalla 19 000.

Kukkamo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kukkamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kukkamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kukkamo

Kukkamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kukkamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kukkamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kukkamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukkamontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kukkamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккамо tarkoittaa nimeä Kukkamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kukkamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukkamaaria Kukkamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkamo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kukkamo i Finland. Surname Kukkamo in Finland.

©Tuomas Salste