Kukkurainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kukkurainen

Kukkurainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kukkuraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 203 max

v. 2014 187

v. 2015 184

v. 2016 182

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkurainen on noin sijalla 4 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Kukkurainen on melko pitkä nimi.

Kukkurainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kukkurainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Kukkuraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Kukkuraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kukkuraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (5 vainajaa) sekä Jääski (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kukkurainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1965–1989

Sana Kukkurainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kukkurainen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kukkurainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukkuraisenkatu, Kukkuraisenkuja, Kukkuraisenpolku, Kukkuraisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккурайнен tarkoittaa nimeä Kukkurainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckurain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kukkurainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkurainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkurainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kukkurainen.net, kukkurainen.com, kukkurainen.eu, kukkurainen.fi, kukkurainen.info, kukkurainen.name, kukkurainen.org, kukkuraiset.com, kukkuraiset.eu, kukkuraiset.fi, kukkuraiset.info, kukkuraiset.name, kukkuraiset.net, kukkuraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kukkurainen i Finland. Surname Kukkurainen in Finland.

©Tuomas Salste